zaterdag 26 maart 2016



‘Media-aandacht voor zieke Johan Cruijff overdreven’

Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2015 om 10:33
Foto: RTLMarianne Zwagerman vindt de hoeveelheid media-aandacht voor de ernstig zieke voetballegende Johan Cruijff wat overdreven. Dat laat de mediakenner weten op Twitter. Vooral De Telegraaf overdrijft schromelijk, vindt Zwagerman. ‘Telecruijff’, noemt ze de krant. “Een bejaarde ex-kettingroker is ziek en de grootste krant van Nederland valt stil. Totale overkill. Oude mensen gaan dood. En 1 op de 3 mensen krijgt kanker. Ik begrijp de over the top opwinding niet.
Zwagerman staat versteld van sommige uitspraken die in de media gedaan worden over Cruijff. “Er zijn dus volwassen, niet eens heel domme mensen die denken dat je niet dood gaat als je ooit goed kon voetballen.

De mediacriticus is van mening ‘dat het debiel is dat er vijftien artikelen onder elkaar op Telegraaf.nl staan’.
Collega-journalist Guido den Aantrekker sluit zich daarbij aan. Mijn lieve schoonmoeder had ook longkanker. Vocht ook voor haar leven. Zo zijn er nog duizenden. Kunnen alleen niet voetballen.
Den Aantrekker begrijpt wel waarom Cruijff zo veel aandacht krijgt: “Ons volk heeft massahysterie nodig. Cruijff, vluchtelingen, de ex-jurk van Trijntje. Houdt ons op de been.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten