zondag 27 maart 2016

Onbelangrijk voor de media, past geen reclamespotje bij

'De wereld is twee geweldige personen verloren'


Stephanie (29) en Justin Shults (30) waren dinsdag op de luchthaven van Zaventem toen twee bommen de vertrekhal verwoestten. Hun lichamen werden gisteren geïdentificeerd, vijf dagen na de aanslag op het vliegveld.
Het Amerikaanse echtpaar, dat in België woonde, had de moeder van Stephanie naar het vliegveld gebracht. Op het moment van de explosies bevonden ze zich in de vertrekhal. De moeder van Stephanie overleefde de aanslag, maar van het paar ontbrak tot gisteren elk spoor.
Pijnlijke blunder
Eerder deze week kregen de families van Stephanie en Justin te horen dat de twee nog in leven waren. Woensdag belde een sociaal werker naar de familie Shults met het hoopgevende bericht dat Justin en Stephanie gewond in een Brussels ziekenhuis lagen. Een paar uur later bleek dat die informatie niet klopte en dat het echtpaar nog steeds vermist werd. Een pijnlijke blunder.
Gisteren kreeg de familie het bericht waar ze sinds dinsdag voor vreesden: Stephanie en Justin kwamen bij de aanslag om het leven. De broer van Justin, Levi Sutton, deelde zijn verdriet op Twitter. "We ontdekten vandaag dat lafaards mijn broer om het leven hebben gebracht, slechts weken na zijn dertigste verjaardag. Ik was gezegend met een grote broer als Justin. Hij was slim en vriendelijk en gul. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die hem niet mocht."
'Niet eerlijk'
Dat hij zijn broer nooit meer zal zien doet pijn, schrijft hij, maar het is nog erger dat zijn toekomstige kinderen hun oom Justin nooit zullen leren kennen. "Hij zou een geweldig rolmodel zijn geweest." Ook over zijn schoonzus spreekt hij lovend. "Stephanie was altijd zo vrolijk. Ik genoot er elke keer van om tijd met haar door te brengen. De wereld is twee geweldige personen verloren. Het is niet eerlijk."
Het Amerikaanse stel trouwde twee jaar geleden en verhuisde voor werk naar België.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten