donderdag 18 september 2014


Ik ga degene die dit geschreven heeft voordragen voor de Nobel prijs!


ORANJES PLUNDEREN BEVOLKING, KOSTEN RUIM 100 MILJOEN EURO EXTRA

Fotosessie Lech 2014
Het was te verwachten, nieuwe bezems vegen schoon en met op de achtergrond een echtgenote die haar Evita Peron trekjes niet kan verloochenen, wordt de nieuwe zelfbenoemde koning haast wel gedwongen zich te laten gelden. Een jongen, die onder het regime van zijn hebzuchtige en eerzuchtige moeder weinig of niets meer voorstelde. En die na het uitvoeren van een paar speciaal voor hem gecreëerde baantjes bij het Olympisch Comité en een onduidelijke promotieclub van "water" experts, volkomen is doorgeslagen. Oude feodale tijden herleven en voorlopig is het einde nog niet in zicht. Het kost de Nederlandse bevolking in de eerste 12 maanden een kleine HONDERD MILJOEN EXTRA ! Tel daarbij op de "reguliere" kosten en u komt op ruim 220 miljoen euro, waarmee de oranjes bij veruit het duurste "vorstenhuis" van Europa zijn. Zelfs de Britten geven zij het nazien, daar de kosten in Groot Brittannië worden geschat op 150 miljoen euro.
Het NOS journaal meldde het terloops aan het einde van het journaal : er moest nog wat verbouwd worden aan het woonpaleis van de familie v.A. , paleis Huis ten Bosch, waar tot voor kort nog Beatrix woonde, die het kennelijk goed kon vinden met de stopcontacten en de volgens de Rijksgebouwendienst aanwezige asbest. W.A. had al aangeduid dat voordat hij Eikenhorst zou verlaten, Huis ten Bosch gemoderniseerd moest worden en dit gaat nu gebeuren voor een begroot bedrag van meer dan € 35 miljoen.
Maar ook het zgn. werkpaleis van W.A. is aan een verbouwing toe. Koningin Beatrix nam het paleis na een grondige restauratie in 1984 weer intensief in gebruik als werkpaleis en u begrijpt , dat je niet in de oude spullen van je moeder wilt "werken " . Dus ook hier de schop er in. De kosten hiervoor zijn begroot op meer dan € 8 miljoen.
Dan de verbouwing van het oorspronkelijk aan W.A. toebehorende huis aan het Haagse Noordeinde 66 , u weet wel het stulpje dat hij als vrijgezel in 1983 kocht voor een schamele 6.5 ton van zijn oma en in 2007 na een grondige verbouwing verkocht aan de enige die het wilde kopen ( !!! ? !!! ) de Rijksgebouwendienst voor 3.25 miljoen. W.A, is altijd een rolmodel geweest voor zakkenvullers, vandaar dat hij het waarschijnlijk zo goed kan vinden met de Haagse politici. Maar goed mama Bea had na haar verhuizing naar slot Drakensteijn waar inmiddels ook al weer een 30 miljoen aan belastingcenten zijn ingestopt, behoefte aan een werkpaleisje, voor als zij 's avonds laat nog in den Haag aan het werk was geweest en de laatste bus naar Lage Vuursche al was vertrokken. De modernisering werd begroot op 9 ton , maar zoals nu blijkt uit de begroting voor komend jaar komt daar nog eens 3.7 miljoen bij, waardoor deze "aanpassing" uiteindelijk op meer dan 5 miljoen zal uitkomen.
eva1-300x201Daar de begrotingen van de overheid, zeker als het gaat om zaken die met de bouw te maken hebben ( over de andere projecten die uit de hand zijn gelopen zullen wij het nu maar even niet hebben ! ) altijd ver boven de begrote bedragen uitkomen, zitten wij met een 50 miljoen die de familie gaat verspijkeren aan de veilige kant. 50 Miljoen dus, maar daar krijg je ook wat voor terug. De vakantiehuis stijger en de hekken om de villa in Kranidi, 20 miljoen, een nieuwe auto voor meer dan een half miljoen, een boot, nou vooruit zelf gekocht, maar het onderhoud net als dat van de Groene Draeck ?
En daar met de nu geheim gehouden vliegenkosten , u weet wel algemeen belang, de jaarlijkse kosten van het koningshuis inmiddels de 130 miljoen naderen, is het zeer conservatief om te stellen dat deze vreugdebron voor menige verdwaasde Nederlanders de 200 miljoen ruimschoots gaat passeren.
En daarmee zijn wij dan terug in de oude feodale tijden, waar de vorst omringende politici haastig onder de tafel kropen of zich achter de gordijnen verschuilden als "de vorst "met zijn knuistje op tafel sloeg , met het voetje stampte en gewoon riep : "IK WIL ". Niet gehoorzamen betekende kerker, vierendelen of het schavot en in feite is dat overdrachtelijk gezien ook nu nog steeds zo. Niet gehoorzamen aan wat Maxi , pardon Willy wil, betekent einde carrière en daarom ook dat angstwezel Stef Blok al vertelde dat verbouwingen van deze aard nu eenmaal zo veel kosten!
En mocht u de ijdele hoop koesteren dat tijdens de 2 daagse begrotingsbesprekingen ook maar een kamerlid zijn of haar vinger op zal heffen en wat vraagtekens zal plaatsen bij de eruptie van kosten, dan moeten wij u echt teleurstellen. Zij hebben daar de moed niet voor, krijgen geen kans daartoe en bovendien missen zij enige vorm van opleidingsniveau om eens echt belangrijke zaken van wissewasjes te onderscheiden.
U zult het er mee moeten doen, en laten wij wel wezen, met de auto met Nederlands kenteken door Europa toeren en dan te horen krijgen, "kijk daar heb je er weer zo een van een bananenrepubliek", ach dat heeft toch ook zijn charme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten