vrijdag 15 mei 2015


"The Dinner"
Heeft onderzoek naar kwaliteit en samenstelling 
van "gezond" voedsel nog zin ?
Ik denk het niet.
Ik denk dat we in landen waar van overvloed
sprake is achter de feiten aan lopen.
In landen waar een tekort aan voedsel is zit de
bevolking ook  niet te wachten op onderzoek hoe
je het beste op een wortel kan kauwen.
Zolang er geen verandering van gedrag is tussen
mens en voedsel zal zo'n onderzoek weinig bijdragen
tot het komen van een "gezond" eetpatroon.
De afstand tussen mens en voeding wordt alleen 
maar groter.
Steeds minder tijd en aandacht wordt er besteed aan 
het bereiden van "gezond" voedsel.
Tijd is een te belangrijker factor geworden, en waarom
zouden we nog tijd verspillen als het "voedsel" al kant
en klaar voor ons in de supermarkt ligt.
Voedsel veelal van "inferieure kwaliteit
Onze betrokkenheid tot voedsel is sinds de opkomst 
van de tv sterk veranderd.
Computers, tablets en telefoons hebben dit in een
nog grotere versnelling gezet.
Tijdens het kijken of bezig zijn met bovengenoemde
apparatuur wordt zonder dat we ons er bij betrokken
voelen voedsel tot ons genomen.
Grote concerns zoals AH en McDonald's hebben hun
 "schuren" vol hebben liggen met "snelfood"
Snelfood wat snel weggepropt kan worden zonder erbij 
na te hoeven denken, als we überhaupt nog tot denken
in staat zijn.
Zie ze bij de viskraam staan, vette gebakken vis,
kibbeling met saus, mijn maag draait om.
Dat bovengenoemde zaken leiden tot o.a. de zogenaamde
"welvaartsziektes" zal de meeste een zorg wezen,
terwijl het hen juist wel een zorg zou moeten zijn.
En maar klagen dat de gezondheidszorg duurder wordt
Zolang het "kapitaal" zich kan verrijken doen enkele
"lijken" meer of minder er niet toe.
Ik ben bang dat de "verloedering" tussen mens en
voedsel alleen maar zal toenemen
Volume en prijs zijn belangrijk!
Research is nuttig, maar je hebt er soms zo weinig aan
En och, waarom zou we ons druk maken, we voelen
ons zo lekker in ons "lemmingsvelletje"





Geen opmerkingen:

Een reactie posten