vrijdag 31 oktober 2014




MISBRUIK IN DE KERK

195 tieners getuigen over losse zeden pastoor


195 tieners hebben getuigd over de ongepaste seksueel getinte uitspraken van de nieuwe pastoor van Middelkerke. Dat blijkt volgens Het Laatste Nieuws uit het vonnis van januari 2009 door de strafrechter in Ieper. De pastoor heeft een minderjarige jongen aangerand, maar de Brugse bisschop vindt nog altijd dat hij aan de slag kan blijven als priester.
Nadat het misbruik door de priester-leraar aan het licht was gekomen, heeft de ­politie 350 leerlingen uit de middelbare school waar hij werkte ondervraagd. 195 van hen wezen de speurders op de losse seksuele moraal van de priester.

Ook het lerarenkorps stoorde zich aan hem: volgens de leerkrachten ging hij te familiair met de kinderen om. Als priester-leraar had de man ook een jongen van 16 jaar dronken gevoerd met ­Duvels en grote glazen limoncello, om hem ­daarna te betasten. Bij een huiszoeking ­vonden de speurders een stapel foto's, die ­aantoonden dat leerlingen geregeld bij hem bleven slapen.

De priester kreeg in 2009 opschorting van straf en moest zich vijf jaar laten begeleiden. Nu is hij in Middelkerke opnieuw tot pastoor benoemd door Brugs bisschop Jozef De Kessel, die volhoudt dat hij een tweede kans verdient.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten