dinsdag 28 oktober 2014



De Grote Verdwaaltuin

Uit mijn mislukte poging om even snel een verdwaaltuin door te lopen heb ik een wijze les getrokken.
Naarmate ik ouder werd begon ik te beseffen dat die verdwaaltuin van toen niets was vergeleken bij de "Grote verdwaaltuin" waarin mijn leven zich afspeelde.
Met een beetje verbeelding zijn ook in die " Grote verdwaaltuin"  speelattributen aanwezig zoals bijvoorbeeld een wip
Hoeveel mensen zitten er wel niet op de wip, afwachtende of ze omhoog of omlaag gaan ?
En natuurlijk is er in de "Grote verdwaaltuin" waarin wij leven een "uitkijktoren"
Meerdere uitkijktorens zelfs!
Uitkijktorens waarmee mensen met minder goede bedoelingen de mensen in de "Grote verdwaaltuin" gade slaan en noteren wie dingen onderneemt waar zij niet van gediend zijn.
Zodra iemand meer dan drie foute aantekeningen heeft wordt hij of zij in dat ronde ding met stoeltjes gezet en net zo lang dolgedraaid totdat ze alles willen zeggen en toegeven om maar uit die stoeltjes te komen.

De "lieve" juf van toen is veranderd in een grote boze man of vrouw die er een genoegen in scheppen om anderen te "martelen"
"Martelen" kan ook door iemand wat te beloven wetende dat je je belofte nimmer na zal komen
Overheden hebben hier "patent" op
"Martelen" gebeurd meer op bovenstaande manier dan het "martelen" met geweld en enge dingen
Maar het blijft "Martelen"
Er word in onze "Grote verdwaaltuin" zoveel "Gemarteld" en gewoon gevonden dat we het gewoon niet meer als zodoende herkennen.

Net als de "Ranja" van toen wordt er tegenwoordig ook van alles aangelengd alleen nu is het voor meer en grotere winsten, zonder zich zorgen om het product te maken.
Met de "Ranja" wist je nog dat het om water ging maar als je nu de etiketten leest indien dit al mogelijk is door de zeer kleine letters dan zie je stoffen die echt niets meer met water te maken hebben en zeer slecht voor je gezondheid kunnen zijn.

Wordt vervolgd...







Geen opmerkingen:

Een reactie posten