vrijdag 17 oktober 2014



Kardinaal stelt dat pedofilie geen misdaad is.

maart 16, 2013 By: silviavideler Category: ActueelEindtijd ontwikkelingen
Overgenomen van de reaguurder.nl

Kardinaal: Pedofilie is geen misdaad

KindervriendDe Zuid Afrikaanse Kardinaal Napier, net terug uit het Vaticaan waar hij één van de pausverkiezers was, heeft het op de BBC haarfijn uitgelegd: pedofilie is geen misdaad maar een psychologisch probleem. Pedofielen kun je niet vergelijken met criminelen, ze moeten naar de dokter. Zegt de kardinaal. Pedofilie is “a psychological condition, a disorder“, net als een hardnekkige depressie.
What do you do with disorders? You’ve got to try and put them right. If I – as a normal being – choose to break the law, knowing that I’m breaking the law, then I think I need to be punished.”
Nou vind ik het al sterk dat iemand die het celibaat aanhangt en tegen geboortebeperking is, zichzelf “a normal being” noemt, maar vooruit, dat zien we even door de vingers. Dat er bij een aantal pedofielen iets psychologisch niet goed zit wil ik best aannemen. De kardinaal zegt, terecht, dat veel pedofielen zelf ook misbruikt zijn en daar psychologische beschadigingen aan hebben overgehouden. Maar dan gaat hij een stapje verder:
“Now don’t tell me that those people are criminally responsible like somebody who chooses to do something like that. I don’t think you can really take the position and say that person deserves to be punished.”
Een betrapte pedofiel moet je dus niet veroordelen voor kinderverkrachting. Dat verdienen ze niet, zegt de Kardinaal. Je moet de pedo naar de therapeut sturen. Dan gaat het wel over.
Ineens begrijp ik waarom kinderneukende priesters zo lang en zo vaak ongestraft hun gang hebben kunnen gaan. Ze werden van de ene parochie naar de andere verplaatst, dat wel, maar verder gebeurde er bijna niks. “Je moet met je demonen vechten, mijn zoon. Flink bidden voor genezing.” Straffen? Natuurlijk niet. Praten en bidden. Je bent een beetje in de war, da’s alles.
Of een psycholoog een pedofiel kan helpen van de kleintjes af te blijven, weet ik niet. Misschien wel. En als ze psychologische hulp nodig hebben moeten ze die ook krijgen. Maar als Kardinaal -in een kerk die krom staat van de misbruikschandalen- doodleuk gaan verklaren dat een kinderverkrachter niet gestraft mag worden? “I don’t think you can say that person deserves to be punished”
Dat verdienen ze niet? Ben je nou helemaal van God los, Napier?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten