zaterdag 31 januari 2015

Dit is wat Facebook doet met uw privégegevens 


Facebook gebruikt uw berichten, foto's en video's
Facebook krijgt onbeperkt gebruiksrecht op alles wat u op Facebook plaatst. Het bedrijf heeft de niet-exclusieve rechten om uw content te gebruiken voor verschillende doeleinden.
Als Facebook uw trouwfoto's die op het sociale netwerk staan bijvoorbeeld gebruikt voor een advertentieposter van de locatie waar u bent getrouwd, staat Facebook volledig in zijn recht.

Facebook verzamelt tot slot ook uw likes, foto's en reacties die u achterlaat bij vrienden of foto's die vrienden van u plaatsen. Het kan zelfs zijn dat een Facebook-vriend zijn of haar contactenlijst met het sociale netwerk synchroniseert, waarin uw gegevens staan.
Facebook houdt uw likes, locatie en vriendschappen bij
Naast het gebruiken van uw gegevens, verzamelt Facebook ook informatie om een profiel van u op te bouwen. Het bedrijf houdt bij wat u precies liked, maar kijkt ook naar bijvoorbeeld locatiegegevens.
Deze gegevens zijn afkomstig vanaf de internetverbinding van uw computer of laptop of de gps-gegevens van een mobiel apparaat. Facebook gebruikt uw locatiegegevens om lokale advertenties te tonen, zoals een advertentie van een restaurant in de buurt, en om te laten zien welke Facebook-vrienden in de buurt zijn.

Go to sleep, Mark Zuckerberg is watching over you :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten